Pikantní zapékané hrušky

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks hrušky velké
    • 120
      g slanina
    • 150
      g gorgonzola nebo niva
    • 6
      ks vlašské ořechy
    • 4
      lžíce brusinkový kompot lze nahradit i rybízovým

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr na plátky. Hrušky vložíme do vymazané zapékací formy, rozdělíme na ně slaninu, sýr a půlky vlašských ořechů. Pečeme v mírně předehřáté troubě (200 °C) přibližně 20 minut.
2
Podáváme s brusinkovým kompotem samostatně nebo jako přílohu k masu.
Zařazení: Chuťovky Přílohy

Komentáře k receptu

  • Marcela Kubíčková
    Marcela Kubíčková |

    2. 10. 2007 11:32

    Výborné, hledala jsem co v hruškové sezóně připravit z přebytečného ovoce a toto se setkalo s ohromným úspěchem.. třeba jako pohoštění na večer k červenému vínu:)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 9. 2005 16:14

    Kombinace ovoce a syra miluji, dekuji za dobry napad:-))