Autor:

Pikantní vepřové na zelenině

Střední
Ingredience
Špek 50 g
Mrkev 2 ks
Celer  
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Nakládané okurky 4 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Máslo 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Vepřová kýta
nebo pečeně bez kosti
1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso protáhneme slaninou (polovina množství), mrkví (1 ks) a okurkami (2 ks). Opepříme a opečeme na pánvi z obou stran. Přendáme do hrnce i s vypečeným tukem. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájenou slaninu a zeleninu kromě okurek.

Přidáme do hrnce k masu, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, nastrouháme do hrnce na hrubém struhadle zbylé okurky. Dusíme do měkka a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme a rozkrájíme na plátky. Když je šťáva moc řídká, můžeme zahustit solamylem.

Plátky masa necháme v omáčce chvíli prohřát a můžeme podávat. Nejlepší je to s hrníčkovým knedlíkem, ale jde to i s rýží, kterou doporučuji po uvaření promíchat s kouskem másla a lžící sekané petrželky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Pikantní vepřové na zelenině

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web