Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Schumi_1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso
    • 1
      sklenice rostlinný olej malé (podle potřeby)
    • 1
      plechovka ananas krájený
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 1
      lžíce chilli
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      lžíce sladká sojová omáčka
    • 1
      balení mražená čínská směs
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička tabasco podle chuti
    • 1
      lžíce česnek sušený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy.
2
Ve sklenici (cca 200 ml) smícháme rostlinný olej, sojovou omáčku, chilli, zázvor, pepř, oregáno, solamyl, granulovaný česnek a tabasco (podle chuti).
3
K masu přidáme čínskou zeleninu a celou plechovku s nakrájeným ananasem (i s nálevem). Poté směs zalijeme připravenou marinádou, dobře promícháme a necháme v chladu několik hodin uležet (nejlépe přes noc).
4
Druhý den dáme naloženou směs do zapékací misky a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C cca půl hodiny, během té doby směs v misce několikrát promícháme.
5
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.