Pikantní vepřové jazyky v omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
50 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks šunková klobása
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      dl pivo
    • 0,5
      lžička kurkuma
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • pórek asi 10 cm bílé části
    • pasta sambal oelek nebo hot pepper sauce nebo tabasco
    • zasmážka nabo máčený škrob

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky.
2
Na 50 g slaniny zpěníme jednu větší nakrájenou cibuli a 2 nakrájené stroužky česneku dorůžova.
3
Přidáme kmín, pepř, sůl a chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z jazyku, přidáme jazyky, na kostky nakrájenou klobásu a produsíme (asi 30 min).
4
Chceme-li hustější šťávu, zahustíme trochou zásmažky nebo rozmočeným škrobem. Přilejeme 1 dcl piva, vsypeme na kolečka nakrájený pórek, obarvíme kurkumou, dochutíme troškou pálivých přísad (podle toho, co máme doma) a povaříme už jen asi 5 minut.
5
Podáváme s vařeným či pečeným bramborem nebo s těstovinami.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    8. 4. 2008 11:22

    Jazyky máme rádi a moc receptů tu na ně nění (před časem jsem taky jeden přidala na Nadívané vepřové jazyky), takže díky za recept, vyzkouším