Pikantní roštěná

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek roštěná
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g klobása
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks rajčata
    • 250
      ml vývar
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 200
      ml smetana
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zpěníme a podlijeme částí vývaru. Takto připravenou cibuli nalijeme k opečeným roštěnkám, přidáme na dílky nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Měkké maso vyjemme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme, dobře provaříme a prolisujeme přes síto. Nakonec ji zalijeme smetanou a ještě prohřeheme. Podáváme s knedlíky nebo rýží, poléváme omáčkou a obkládáme opečenou klobásou.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.