Pikantní rajská polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,8
      l zeleninový vývar
    • 100
      g rýže
    • 1
      ks paprika žlutá a zelená paprika
    • sůl
    • paprika - sladká
    • 1
      svazek kerblík čerstvý nebo 1 lžíce sušeného
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět kostičky cibule, přidáme čtvrtky rajčat a otrhané listy kerblíku. Zalijeme vývarem a asi 20 minut povaříme. Rýži zhruba 20 minut povaříme ve vroucí osolené vodě. Papriky nakrájíme na kostičky a 3 minuty je v osolené vodě oblanšírujeme, scedíme. Rajčatovou polévku přecedíme, propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, paprikou a ještě jednou přivedeme k varu. Nakonec do polévky vsypeme kostičky papriky a rýži a posypeme barevným pepřem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    21. 8. 2007 20:02

    Jani, kerblík není petrželka. Je to ale také bylinka, myslím, že na Moravě se bude jmenovat stejně.

  • Jana
    Jana |

    20. 8. 2007 05:16

    Je kerblik petrzelka? Jsem z Moravy. ;)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    29. 12. 2004 18:32

    Od barevného pepře.

  • Fidlík
    Fidlík |

    29. 12. 2004 16:49

    Od čoho je tá Vaša polievka pikantná, keď tam nie je žiadna prísada, od ktorej by mohla pikantnou byť?