Pikantní papriky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • sůl
    • 6
      rostlinný olej
    • 2
      lžíce ocet
    • cukr Trocha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celé papriky opečeme za všech stran nasucho do tmavohněda. Poté nožíkem oškrábeme slupku, můžeme je nejdříve ponořit do studené vody, jde to pak snáze, odstraníme jádra a nakrájíme na nudličky. Promícháme s marinádou a necháme nejméně 2 hodiny uležet.
2
<BR><BR>Marináda: utřeme několik stroužků česneku se solí, rozmícháme s olejem a octem a přisladíme. Podáváme s bagetou nebo toustovým chlebe, event. ještě víno.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Lenja
    Lenja |

    16. 7. 2007 10:55

    Tahle skvělá mňamka je moje nejoblíbenější jídlo! Rodiče nám jej od malinka dělávali a neznám nic lepšího.Papriky opékáme na plotýnkách a do marinády dáváme ještě vodu a nedáváme cukr, je to skvělý sosík a když se sní papriky, tak spapáme i ten samotný sos s klasickým chlebem, se kterým nám to chutná lépe než se světlým pečivem :-) V upečených paprikách je uvnitř vypečená štáva, je super, když ji zachytíte a přidáte do sosu a čím déle se nechají odležet v lednici, tím jsou lepší. Kdo nevyzkoušel, neví o co přichází, je to vážně geniální a v těch vedrech nádherně osvěžující!!!

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    30. 5. 2005 18:11

    Tak konečně jdou papriky s cenami dolů :-) To zas budu obden dělat tuhle chuťovku. Vyzkoušejte !