Pikantní masová pomazánka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      cibule
    • 8
      česnek
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • koření Na vepřovou pečeni

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku, osolíme, okořeníme, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme trochou vody, dáme do trouby (200 °C) a v přikrytém pekáčku pečeme cca 1/2 hodiny.
2
Dle potřeby podléváme trochou vody. Pak pečeme odklopené do měkka. Maso by mělo být dozlatova vypečené. Necháme vychladnout. Poté vše (maso, šťávu, tuk) dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši, do které přidáme lžíci hořčice. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, kyselou okurkou, nakrájenou cibulkou a pivem.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    24. 11. 2004 14:46

    Myslím že umlít na strojku je opravdu lepší. Dělám to tak, že část která se nesní zpracuji druhý den na tuto pomazánku. Je to vynikající.

  • Evík
    Evík |

    24. 11. 2004 12:36

    něco podobného také dělám, báječné, jenom vše umelu mašinkou na maso