Autor:

Pikantní lutika tety Milice

Obtížné
Ingredience
Kapie
červené, opečené, oloupané a hrubě namleté
3 kg
Cuketa 1 kg
Rajský protlak 150 g
Jablka 1 kg
Česnek
celé palice
2 ks
Rostlinný olej 400 ml
Feferonka
3-4
4 ks
Petržel  
Sůl  

Postup přípravy:

Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele zamícháme v hrnci (nelépe nerezovém s tlustým dnem) a necháme vařit na slabém plameni za častého promíchání.

Až zhoustne, přidáme jemně nakrájenou petrželku, případně ještě dosolíme. Nalejeme do skleniček a sterilujeme 20 minut.

Recept pochází z Makedonie. Je dobrá pečenému nebo smaženému masu, ale také jako snídaně - namazaná na chleba s máslem. Tradičně se k tomu ještě přikusuje balkánský sýr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Pikantní lutika tety Milice

Komentáře

  1. Airan   30.05.2006 | 12:39 | reagovat |

    Marsi, teta Milice je mistr v zavarovani. Jeji vytvory miluji a tohle je "horka novinka" :-)

  2. Marsí   30.05.2006 | 11:50 | reagovat |

    Šmankote...p.Airan..tohle to nemůžu doma ani zveřejňovat...jinak se od plotny a zavařování celý rok nehnu....:o)))Doufám, že mi budou stačit skleničky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web