Pikantní lutika tety Milice

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg kapie červené, opečené, oloupané a hrubě namleté
    • 1
      kg cuketa
    • 150
      g rajský protlak
    • 1
      kg jablka
    • 2
      ks česnek celé palice
    • 400
      ml rostlinný olej
    • 4
      ks feferonka 3-4
    • petržel
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele zamícháme v hrnci (nelépe nerezovém s tlustým dnem) a necháme vařit na slabém plameni za častého promíchání.
2
Až zhoustne, přidáme jemně nakrájenou petrželku, případně ještě dosolíme. Nalejeme do skleniček a sterilujeme 20 minut.
3
Recept pochází z Makedonie. Je dobrá pečenému nebo smaženému masu, ale také jako snídaně - namazaná na chleba s máslem. Tradičně se k tomu ještě přikusuje balkánský sýr.

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    30. 5. 2006 12:39

    Marsi, teta Milice je mistr v zavarovani. Jeji vytvory miluji a tohle je "horka novinka" :-)

  • Marsí
    Marsí |

    30. 5. 2006 11:50

    Šmankote...p.Airan..tohle to nemůžu doma ani zveřejňovat...jinak se od plotny a zavařování celý rok nehnu....:o)))Doufám, že mi budou stačit skleničky.