Pikantní květák s bramborami za 20 minut

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák menší
    • 5
      ks brambory oloupané
    • 2
      lžička zázvor
    • 0,5
      ks paprika (lépe červená)
    • 4
      stroužek česnek
    • máslo
    • olej
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý méně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na hluboké pánvi necháme rozpustit máslo s kapkou oleje, na mírném ohni jen zahřejeme zázvor a prolisovaný česnek a hned přidáme na kostičky nakrájené brabory, které osolíme, opepříme, přidáme kmín a opékáme do zlata, ale ne příliš.
2
Mezitím si nachystáme květák na malé růžičky a přidáme je k bramborám, zasypeme kari, zalijeme asi deci vody, zamícháme a pod poklicí dusíme. Papriku přidávat nemusíte, já ji dávám hlavně pro barvu.
3
Dusíme 5 - 10 minut, aby se květák nerozblemtal, voda by se měla úplně odpařit.
4
Podáváme jen tak, nebo posypané sýrem, jídlo je poměrně pikantní, nehodí se pro děti, ale zavděčíte se s ním i chlapům - masožravcům.

Komentáře k receptu

  • Tomsik
    Tomsik |

    16. 12. 2012 20:42

    Výborné a rychlé. I zázvor dobře sedí. Dělala jsem bez papriky a brambory nechala ve šlupce.