Pikantní kuřecí paličky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks kuřecí maso Paličky
    • koření na kuře
    • kečup - jemný
    • sojová omáčka
    • 2
      lžíce med
    • chilli
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce posekané bylinky Tymián nebo bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kečupu, sojové omáčky, oleje, chilli, koření a bylinek si připravíme marinádu. Kuřecí paličky důkladne očistíme, sundáme kůži a nejlépe přes noc necháme marinovat. Chceme-li marinování uspíšit, uděláme do paliček zářezy, aby se marináda rychleji vstřebala.
2
Plátky šunky rozřízneme na stejně širpké kousky jako jsou paličky, které do šunky obalíme. Šunku dobře přitiskneme k masu, případně připíchneme párátkem. Maso vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut.
3
Hotové podáváme s bramborami pečenými s cibulí.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    29. 2. 2008 12:07

    Teda alo musím dodat, že je to delikatesa dávám 1**** trochu jsem podlila vodou a přidala kečup a trochu cibule. Pekla přikryté tak 30 min a pak dopekla odkryté. Doporuruji je to jednoduché a moc dobré

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    27. 2. 2008 13:30

    Ladislave pokud ještě čteš tyto stránky tak je to z kuřecího stehna ta spodní půlka (vypadá to jako palička)

  • Ladislav Kotulan
    Ladislav Kotulan |

    22. 11. 2006 13:31

    Jsem začátečník, co jsou to kuřecí paličky?