Pikantní kuře II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1600
      g kuřecí maso celé kuře
    • 8
      stroužek česnek
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml kečup - jemný
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si přichystáme marinádu. Promícháme kečup s cukrem, worchestrem a nadrobno nakrájenou cibulí. Oloupaný česnek utřeme nebo nasekáme a vmícháme do marinády. Pokud je marináda příliš hustá, můžeme přidat trochu vlažné vody.
2
Kuře důkladně omyjeme, očistíme a nasekáme na jednotlivé porce. Každou porci ze všech stran pečlivě osolíme. Kousky kuřete položíme do menšího pekáčku a zalijeme připravenou odstátou marinádou. Kuře vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C.
3
Během pečení kuře podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme marinádou, aby se udělala chutná kůrčička. Hotové kuře podáváme s dušenou zeleninou a domácími těstovinami.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nikol-USA
    Nikol-USA |

    30. 6. 2005 20:20

    Moc moc moc doporucuji. Marinada je vynikajici.