Pikantní králík se zázvorem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • sůl
    • 3
      ks paprika různé barvy
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g žampiony čerstvé
    • 50
      g zázvor čerstvý
    • 1
      ks pórek větší
    • 50
      g rostlinný olej
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka nakrájíme na čtvrtky a pak ho vykostíme a maso překrájíme na větší kousky, které osolíme a necháme přibližně 15 minut odležet. Připravíme si zeleninu. Papriky rozpůlíme, nakrájíme na kostky. Cibule rozkrájíme na větší kousky. Žampióny omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené králičí maso na něm zprudka opečeme. Přidáme nastrouhaný zázvora krátce osmahneme. Potom maso podlijeme trochou vody, přidáme sójovou omáčku a dusíme na pánvi ještě zhruba 30 minut. K měkkému masu přidáme nakrájenou zeleninu, žampióny a krátce podusíme. Nakonec vmícháme na plátky nakrájený pórek.
2
Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.