Pikantní kachní stehýnka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní maso stehna
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička chilli
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 0,5
      lžička zázvor
    • 4
      lžíce ocet
    • olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní stehna očistíme, chilli papričky nasekáme na drobno. Stroužky česneku utřeme se solí. Poté ho dobře promícháme s nasekanými chilli papričkami, chilli kořením, mletým kmínem, pepřem, kari a zázvorem. Směs koření zalijeme octem a důkladně promícháme. Směsí potřeme kachní stehýnka. Uložíme je do chladu a necháme 3-4 hodiny odpočinout. Poté stehna zprudka opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Přendáme do pekáčku, mírně podlijeme, přiklopíme pokličkou a udusíme do měkka. Měkká stehýnka vyjmeme a uchováme v teple.
2
Výpek vyrestujeme na tuk, přidáme mouku, osmahneme a zalijeme trochou vody. Důkladně promícháme a necháme 10-15 minut povařit. Hotovou šťávu dochutíme cukrem. Stehna dáme zpět do šťávy a prohřejeme je. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Tereza Seidlová
    Tereza Seidlová |

    4. 12. 2006 16:57

    Určitě vyzkoušíme a dáme vědět.