Piadina romagnola

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 150
      g sádlo
    • vejce
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech surovin připravíme těsto - nesmí být lepivé, je lepší tužší. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak vyválíme tenké placky velké asi jako talíř a pečeme na horké teflonové pánvi. Je to opravdu rychlé.
2
Plní se sušenou parmskou šunkou, mozzarelou, salámem, různou zeleninou i nugetou. Kdo navštívil v Italia kraj Emilia romagna určitě ví, o co se jedná. Je to krajová specialita.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    18. 9. 2012 16:27

    přidávám tip na vyválení hezké placky:): z těsta uděláme teňoučký váleček a z něj smotáme šneka - pak válíme placku...