Autor:

Piadina romagnola

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Sádlo 150 g
Vejce  
Sůl  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Ze všech surovin připravíme těsto - nesmí být lepivé, je lepší tužší. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak vyválíme tenké placky velké asi jako talíř a pečeme na horké teflonové pánvi. Je to opravdu rychlé.

Plní se sušenou parmskou šunkou, mozzarelou, salámem, různou zeleninou i nugetou. Kdo navštívil v Italia kraj Emilia romagna určitě ví, o co se jedná. Je to krajová specialita.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Piadina romagnola

Komentáře

  1. Jana   18.09.2012 | 16:27 | reagovat |

    přidávám tip na vyválení hezké placky:): z těsta uděláme teňoučký váleček a z něj smotáme šneka - pak válíme placku...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web