Perský špenátový krém

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g špenát (listový, lze i zmražený)
    • 800
      g fenykl
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce oregáno (sušené)
    • 1,2
      l zeleninový vývar
    • 2
      lžíce rozinky
    • 50
      g parmazán (na posypání)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát nadrobno nakrájejte (zmražený nechte napřed povolit). Fenykl rozkrojte na čtvrtiny, seřízněte košťál a nakrájejte na proužky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek a fenykl. Posypte oreganem a smažte 5 minut. Vlijte vývar a povařte 15 až 20 minut, až bude fenykl měkký. Vsypte špenát a povařte ještě 5 minut. Dochuťte, nechte trochu vychladnout a rozmixujte. Posypte sýrem a sultánkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.