Autor:

Perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 520 g
Moučkový cukr 330 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 10 g
Med 3 lžíce
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžíce
Citronová kůra
z 1 celého citronu
 
Nové koření
pár kousků rozdrtit
 
Hřebíček
pár kousků rozdrtit
 
Perník na strouhání
(lze koupit již nastrouhané)
2 ks
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě.

Perníky pečeme aspoň 3 týdny před vánocemi, ať se naleží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Perníky

Komentáře

  1. nika   13.02.2007 | 20:06 | reagovat |

    opravdu vynikající,rozleží se i dřív než za ti týdny

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web