Autor:

Perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 520 g
Moučkový cukr 330 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 10 g
Med 3 lžíce
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžíce
Citronová kůra
z 1 celého citronu
 
Nové koření
pár kousků rozdrtit
 
Hřebíček
pár kousků rozdrtit
 
Perník na strouhání
(lze koupit již nastrouhané)
2 ks
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě.

Perníky pečeme aspoň 3 týdny před vánocemi, ať se naleží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Perníky

Komentáře

  1. nika   13.02.2007 | 20:06 | reagovat |

    opravdu vynikající,rozleží se i dřív než za ti týdny

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web