Autor:

Perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 520 g
Moučkový cukr 330 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 10 g
Med 3 lžíce
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžíce
Citronová kůra
z 1 celého citronu
 
Nové koření
pár kousků rozdrtit
 
Hřebíček
pár kousků rozdrtit
 
Perník na strouhání
(lze koupit již nastrouhané)
2 ks
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě.

Perníky pečeme aspoň 3 týdny před vánocemi, ať se naleží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Perníky

Komentáře

  1. nika   13.02.2007 | 20:06 | reagovat |

    opravdu vynikající,rozleží se i dřív než za ti týdny

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web