Autor:

Perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 520 g
Moučkový cukr 330 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 10 g
Med 3 lžíce
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžíce
Citronová kůra
z 1 celého citronu
 
Nové koření
pár kousků rozdrtit
 
Hřebíček
pár kousků rozdrtit
 
Perník na strouhání
(lze koupit již nastrouhané)
2 ks
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě.

Perníky pečeme aspoň 3 týdny před vánocemi, ať se naleží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Perníky

Komentáře

  1. nika   13.02.2007 | 20:06 | reagovat |

    opravdu vynikající,rozleží se i dřív než za ti týdny

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web