Autor:

Perníky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 520 g
Moučkový cukr 330 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 10 g
Med 3 lžíce
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžíce
Citronová kůra
z 1 celého citronu
 
Nové koření
pár kousků rozdrtit
 
Hřebíček
pár kousků rozdrtit
 
Perník na strouhání
(lze koupit již nastrouhané)
2 ks
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě.

Perníky pečeme aspoň 3 týdny před vánocemi, ať se naleží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Perníky

Komentáře

  1. nika   13.02.2007 | 20:06 | reagovat | závadný

    opravdu vynikající,rozleží se i dřív než za ti týdny

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web