Perníkový závin II.

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Cukr 250 g
Vejce 1 ks
Kakao 1 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Med 2 lžíce
Prášek do perníku 1 ks
Ořechy  
Instantní káva 2 lžíce
Mléko 2 lžíce
Povidla 1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho, potřeme povidly (přidejte do nich mletý badyán, krásně je provoní) a posypeme mletými ořechy.
Smotáme jako roládu (nemusí se ohýbat konce), potřeme rozšlehaným vajíčkem, pečeme na 175 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Perníkový závin II.

Komentáře

  1. Martina Jurošková   23.12.2008 | 23:01 | reagovat | závadný

    Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.

  2. Radka Křížová   23.12.2008 | 11:52 | reagovat | závadný

    dělám taky perníkový závin,recept mám od své babičky,ale z trochu jiných surovin-používám chlebovou mouku,sladím jen medem,nepoužívám do těsta žádný tuk ani mléko,těsto se spojí vejcem,žloutkem navíc a hlavně tím medem....někdy musím vyzkoušet s tou kávu,vypadá to zajímavě...ale náplň nechám "naši"-sekané ořechy,rozinky,sušené švestky,povidla a trochu rumu..

  3. Martina Jurošková   23.12.2008 | 0:07 | reagovat | závadný

    Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji

  4. Hana Lorencová   20.08.2006 | 18:54 | reagovat | závadný

    Vajíčko se dává do těsta, druhým vajíčkem (rozšlehaným) se závin potře. Tuk do těsta nedávám.

  5. Zdena z JM   17.08.2006 | 13:25 | reagovat | závadný

    To vejce, co je uvedeno v surovinách,přijde do těsta a nebo na potření závinu?Pokud přijde do těsta,tak se to asi díky medu,mléku a vejci spojí.Pokud by vejce bylo jen na potření,tak se mi to taky nezdá.Upřesněte,prosím.Díky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web