Autor:

Perníkový chlebíček s jablky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Prášek do perníku
Prášek do pečiva
Kakao
vrchovaté
2 lžička
Lískové oříšky 100 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce
Rostlinný olej 1 dl
Kefír
nebo acidofilní mléko či podmáslí
4 dl
Jablka
oloupaná, nakrájená na malé kostičky
3 ks
Rozinky  
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce, cukr a olej ušleháme nejlépe ve šlehači, přidáme kakao, opět zašleháme a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, práškem do perníku a oříšky střídavě s kefírem.

Nakonec do těsta lehce vmícháme oprané osušené rozinky a nakrájená jablka.

Vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.

Po vychladnutí poléváme libovolnou polevou a sypeme oříšky nebo jenom cukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
2+
4.47 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 19x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Perníkový chlebíček s jablky

Komentáře

  1. Hana Lorencová   25.10.2006 | 16:19 | reagovat | závadný

    Dnes jsem upekla, výborný!

  2. Lída Š.   02.05.2006 | 11:04 | reagovat | závadný

    Chlebíček jsem pekla a doporučuji péct ve velkém plechu s okrajem. Je toho neuvěřitelně moc. Jinak na natření jsem zvolila pod čokoládovou polevu meruňkový džem s trochou rumu ( perník byl čerstvě pečený) - krásně to vonělo....

  3. Jana z VM   12.01.2006 | 10:28 | reagovat | závadný

    Včera jsem chlebíček pekla - výsledek je moc dobrý, taky jsem to vylepšila čokoládovou polevou a navíc jsem jej po mírném vychladnutí rozkrojila a potřela rybízovým želé (domácím). Oříšky jsem dala lískové, ale myslím, že vlašské by byly podstatně výraznější, lískové nebyly moc cítit.Jernom nevím, jak by se chlebíček mohl upéct už za půl hodiny, já jsem jej pekla v chlebíčkové formě novějšího typu - tedy je kratší a vyšší než ten můj starší - a musela jsem jej péct při 160 st. asi 1 hodinu a 20 minut, hodně vyběhl, protože je toho těsta opravdu moc a aby se pěkně propekl, potřeboval déle péci. Výsledek je ale moc, moc dobrý, vláčný a s tím želé a polevou ještě lepší. Korunu by tomu určtiě udělala šlehačka. Hodnotím za 1.

  4. Alis   10.01.2006 | 13:13 | reagovat | závadný

    Místo jablek jsem dala okapané kompotované broskve a bylo také výborné, příště vyzkouiším s ananasem

  5. Anonym   09.01.2006 | 12:50 | reagovat | závadný

    Palo má pravdu také je to náš oblíbený recept

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web