Perníkové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

-
16
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek perník na strouhání
    • 0,5
      hrnek hrubá mouka
    • 0,5
      ks vejce
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička kakao
    • 120
      g jahodový džem
    • 120
      g tvaroh
    • 15
      g droždí
    • 2
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek moučkový cukr na posypání
    • 1
      špetka sůl
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 4
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a vymícháme v těsto, které necháme vykynout. Z těsta připravíme 16 dílků, z kterých vypracujeme kulaté knedlíky a po vykynutí vaříme v páře 12-15 minut. Knedlíky není vhodné vařit ve vodě. Hotové knedlíky mají hnědou barvu. Jednu porci tvoří 4 ks knedlíků dva přelijeme tvarohem ušlehaným s mlékem a vanilinovým cukrem, zbývající dva přelijeme rozvařeným džemem. Mastíme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.