Perník s olejem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      ks vejce
    • 0,8
      sklenice olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Možno přidat
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady postupně smícháme a pečeme na vymaštěném a vysypaném velkém pekáči. Způsob podávání: perník nakrájíme na větší kostky. Jednotlivé porce podélně rozřízneme, potřeme džemem (jahodovým, malinovým, meruňkovým) a slepíme.
2
Navrch pocukrujeme - velmi efektně vypadá pocukrování přes šablonku např. ve tvaru srdíčka.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    7. 8. 2006 11:05

    Já dávám prášek do perníku,krásně těsto provoní.Přidávám rozinky do těsta,máme je rádi.Dělám čokoládovou polevu,sypu kokosem nebo oříšky.A když vám perník zbyde a není už příliš měkký,zkuste ho nakrájet na menší kostky,potřít každou kostku ze všech stran marmeládou-trochu se upatláte,ale stojí to za to-a obalit zase buď v kokosu nebo mletých oříškách.Můžete podávat hned anebo naskládat do misky s víčkem a nechat proležet do druhého dne.Krásně zvláční a chutná výborně.Také můžete před potíráním marmeládou ještě pokapat rumem.