Autor:

Perníčky ze staré kuchyně

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Med 100 g
Cukr 80 g
Máslo 40 g
Strouhané ořechy 20 g
Vejce 1 ks
Kakao 1 lžička
Prášek do perníku 0,45 balíček
Kandované ovoce
nastrouhaného nebo jemně nasekaného, nebo sušené ovoce
40 g
Voda
podle toho kolik je při zpracování potřeba
3 lžíce
Náplň
Cukr 100 g
Voda 8 lžíce
Ořechy 150 g
Piškoty  
Zavařenina  
Hnědý rum  
Poleva
Ořechy
,beravná rýže a pod. na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme odpočinout v chladnu asi 2 hodiny nebo i přes noc. Po odpočinutí vyválíme na vále nebo mezi dvěma foliemi plát asi 3 mm vysoký a vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary. Pečeme při 160 °C. Hotové necháme vychladit, slepujeme náplní a zdobíme podle fantazie.

Na náplň svaříme cukr s vodou na nit, přidáme oříšky a piškotové drobečky. Promícháme, necháme vystydnout a přidáme několik lžic libovolné zavařeniny nebo švestkových povidel a rum.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Perníčky ze staré kuchyně

Komentáře

  1. Anna Č.   13.11.2007 | 12:11 | reagovat |

    Recep mne zaujal.Mohou se použít vlašské ořechy?Jak dlouho před Vánocemi je třeba péct,aby byly perníčky měkké?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web