Perníčky z domácí pekárny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g máslo
    • 400
      g žitná chlebová mouka
    • 350
      g pšeničná chlebová mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • hřebíček
    • skořice
    • zázvor
    • badyán
    • 200
      g med nebo 100 g medu a 100 g melasy - dodá pečivu krásnou barvu
    • koření tlučené perníkové - anýz

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr utřeme s vejci a máslem do pěny, přidáme med (případně i melasu) a vlijeme do pečící nádoby. Mouky smícháme s kořením a sodou a nasypeme do nádoby k medové hmotě. Pekárnu nastavíme na program "těstoviny" (Moulinex) nebo jiný krátký hnětací program bez pečení.
2
Hotové těsto vyjmeme z pekárny a dáme na několik hodin odležet do chladu. Před použitím je dobré nechat těsto chvíli při pokojové teplotě, aby změklo. Vyválíme plát tlustý cca 5 mm a vypichujeme tvary. Podle jejich velikosti pečeme při 200 °C (horkovzdušná trouba) 8-10 minut. Pečené perníčky potíráme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    9. 12. 2015 21:51

    Těsto bylo moc vlhké a lepivé tak jsem dodala mouku . Uvidíme zítra jak se s ním bude pracovat