Autor:

Perníčky z domácí pekárny

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Vejce 4 ks
Máslo 125 g
Žitná chlebová mouka 400 g
Pšeničná chlebová mouka 350 g
Jedlá soda 1 lžička
Hřebíček  
Skořice  
Zázvor  
Badyán  
Med
nebo 100 g medu a 100 g melasy - dodá pečivu krásnou barvu
200 g
Koření
tlučené perníkové - anýz
 

Postup přípravy:

Cukr utřeme s vejci a máslem do pěny, přidáme med (případně i melasu) a vlijeme do pečící nádoby. Mouky smícháme s kořením a sodou a nasypeme do nádoby k medové hmotě. Pekárnu nastavíme na program „těstoviny“ (Moulinex) nebo jiný krátký hnětací program bez pečení.

Hotové těsto vyjmeme z pekárny a dáme na několik hodin odležet do chladu. Před použitím je dobré nechat těsto chvíli při pokojové teplotě, aby změklo. Vyválíme plát tlustý cca 5 mm a vypichujeme tvary. Podle jejich velikosti pečeme při 200 °C (horkovzdušná trouba) 8-10 minut. Pečené perníčky potíráme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Perníčky z domácí pekárny

Komentáře

  1. Tinkapletinka   09.12.2015 | 21:51 | reagovat |

    Těsto bylo moc vlhké a lepivé tak jsem dodala mouku . Uvidíme zítra jak se s ním bude pracovat

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web