Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10x
1- 1 5
Autor:

Perníčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1,2 kg
Cukr 500 g
Med 190 g
Vejce 2 ks
Žloutek 3 ks
Máslo 75 g
Perníkové koření 1/2 lžička
Kakao 1 lžíce
Mléko 0,13 l
Jedlá soda 15 g
Pomerančová kůra
a citronová
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Ze vše surovin ve vandlíku nebo velké míse zpracujeme rukama tuhé těsto, které zakryjeme alobalem a necháme kolik chceme dní - může být klidně 14 dní - v chladu. Různé tvary z těsta pečeme na dobře vymazaném plechu a po upečení ihned potíráme vejcem, rozkvedlaným v mléce.

Perníčky jsou měkké a moc celé rodině chutnají.

Některé perníčky zdobím a potom věším na stromeček, nebo větvičku - pro ten případ dělám do nich PŘED PEČENÍM DÍRKU ŠPEJLÍ!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Vanilková zmrzlina Domácí ledové osvěžení Články z

Komentáře k receptu: Perníčky

Komentáře

  1. MartikK   10.03.2011 | 13:06 | reagovat | závadný

    Moc dobré perníčky, po upečení opravdu hned měkké, jen je pak potřeba skladovat ne moc v suchu, aby neztvrdly. Peču většinou z poloviční dávky a i tak je to hromada perníčků na jídlo a druhá hromada na zdobení stromečku. Se zaděláním těsta je teda fuška, ale výsledek pak stojí za to.

  2. Olga Zehnalová   30.12.2008 | 13:29 | reagovat | závadný

    Ja používam na perníčky len obyčajnú hladkú múku T650, nesmie byť veľmi čerstvá.Tiež som mávala perníčky dosť tvrdé, ale tento rok mám medovníčky mimoriadne makké už na druhý deň a vobec netvrdnú. Sú výborné až tomu nechcem veriť. Nemám ich dokonca ani v uzatvorenej nádobe, sú len tak volne v krabici, recept veľmi podobný tomuto.

  3. Jana Řezníčková   30.12.2008 | 7:43 | reagovat | závadný

    Mrzí mě to, že jsou perníčiky tvrdé, ikdyž dobré.... Může to být třeba moukou ?? Já používám pouze mouku předměřickou, je nejkvalitnější. Tak, třeba příště se perníčky lépe podaří, to Vám přeji :o)

  4. Kateřina Poláková   29.12.2008 | 21:12 | reagovat | závadný

    Milá Jano, je to zvláštní, dala jsem tam všechno podle receptu, ničeho ani víc ani míň a přesto jsou furt tvrdé.Ale jak jsem psala, chuťově jsou vynikající, takže ujídám i tvrdší.)

  5. Jana Řezníčková   29.12.2008 | 14:10 | reagovat | závadný

    Nevím, Katko, proč máte perníčky tvrdé. Je to divné. Těch 14 dní by mělo úplně stačit na odpočinutí. Já jsem je letos zadělávala 1.12. a pekla 14.12., takže taky za 14 dní a jsou pořád měkké a výborné... Někdy se mi taky nepovedly akorát, ale to jsem věděla, že jsem nedala sodu podle receptu. Letos se mi povedlo i krásně je nazdobit a tak jich máme plno na stromečku - dělala jsem takový kroužky a navázala na červenou služku, vypadá to pěkně. Zbytek perníčků už bude snězen.

1 2 3 4 5 ... 9 ... 13 ... 17 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X