Autor:

Perkelt z kuřete s tvarohovými těstovinami

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
čtvrtky (nebo 8-10 paliček - spodní části stehen)
4 ks
Paprika 1 ks
Rajče 1 ks
Česnek 3 stroužek
Červená paprika
(Koření)
 
Sůl  
Olej  
Těstoviny
Dobré (nudle, flíčky - kousky natrhané těstovinové placky domácí výroby)
300 g
Tvaroh 150 g
Uzená slanina 50 g
Zakysaná smetana
1-2
2 lžíce
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme rozmáčknutý a drobně nakrájený česnek, sypkou papriku, po další chvíli drobně nakrájené rajče a papriku. Zalijeme trochou vody a provaříme, až se voda odpaří (prý je to důležité pro chuť omáčky). To ještě jednou zopakujeme. Pak zalijeme vodou, uvedeme do varu, osolíme a vložíme kousky kuřete. Dusíme do změknutí.

Měkké maso vyndáme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme a zahustíme smetanou. Vložíme maso a necháme prohřát.Na pánvi rozškvaříme slaninu a přidáme uvařené těstoviny (ne rozvařené, rozbily by se!). Trochu opečeme, osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem. Přidáme tvaroh a necháme ho rozpustit, pak přidáme ještě 1-2 lžíce smetany. Na talíř naaranžujme kousky kuřete s omáčkou a vedle přidáme porci těstovin.

Podle TV Paprika.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Perkelt z kuřete s tvarohovými těstovinami

Komentáře

  1. Di   05.05.2008 | 21:37 | reagovat | závadný

    Tys mě zase, Jarko, přesvědčila, že musím zkusit domácí těstoviny. Tady by to, myslím, bylo vyloženě na místě.

  2. Jarka O.   05.05.2008 | 19:50 | reagovat | závadný

    Aha, tak to vyzkouším i jako hlavní jídlo, zní to jako dobrá kombinace, připomíná mi to halušky - jen místo brynzy tvaroh.

  3. Di   05.05.2008 | 19:24 | reagovat | závadný

    Ahoj Jaruško, tvaroh je měkký. Již zmiňovaná maďarská babička mé kamarádky dělávala tímhle způsobem těstoviny jako hlavní jídlo: uvařila je a na talíři posypala škvarečky ze slaniny a kousky tvarohu a pokapala kyselou smetanou.

  4. Mirka P.   05.05.2008 | 13:12 | reagovat | závadný

    Ahoj Sylvo, zdravím Tě :-D.

  5. Sylva Karešová   05.05.2008 | 12:52 | reagovat | závadný

    No, normálně bych nic nepsala... ale když vím, že je recept od Di, která všude musí mít připomínky k češtině, tak zde chci zdůraznit, že v názvu je chyba! ... z tvarohovými těstovinami???? Tak kdyžtak s tvarohovými... :-D To jen tak pro pořádek...Jinak tvarohové těstoviny, to může být zajímavé.. V receptu by mi vadila slanina.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web