Autor:

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřová panenka 150 g
Slanina 10 plátek
Mořská sůl  
Pepř celý  
Tymián 3 snítka
Šalotka 2 ks
Česnek 2 stroužek
Lišky
očištěnné
200 g
Máslo 2 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Vepřový vývar 100 ml
Smetana 200 ml
Petželka
posekaná. velkolistá
1 lžíce
Rajčata
velká, zbavená středů a oloupaná
2 ks

Postup přípravy:

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.

Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Peřinka ve vepřové panence se slaninou

Komentáře

  1. svišť   15.10.2014 | 11:11 | reagovat | závadný

    150 g panenky na 4 porce je docela vtipné. A obalujeme 10 plátky slaniny stále dokola. O:-)

  2. Mirka   04.01.2012 | 20:38 | reagovat | závadný

    To je blbej název :-!

    1. Katull   27.10.2013 | 19:47 | reagovat | závadný

      nemusíte to jíst, když se vám to nelíbí O:-)

      1. Irena   15.10.2014 | 11:08 | reagovat | závadný

        150 g paneky je i vzhledem k ostatním ingrediencím (10 plátků slaniny na obalení) na 4 porce trochu málo, ne ? Tipuji, že 150g panenky by mělo být na 1 porci.

  3. Jarka O.   11.03.2011 | 19:30 | reagovat | závadný

    Trochu mě mate název...když je něco "ve", je to uvnitř a tady je slanina navrchu...takže spíš by asi mělo být panenka ve slanině, ne? :-\

    1. Katull   13.03.2011 | 9:20 | reagovat | závadný

      No, to máte oravdu-trošku ten název pozměním !! Nicméně, díky že jste si přečetla můj recept !! ;-)

  4. Adriana   11.03.2011 | 18:57 | reagovat | závadný

    Tohle asi zase moc nemusím, ale neříkám že je to špatné. . .

    1. Katull   11.03.2011 | 19:11 | reagovat | závadný

      A co na tom nemusíš ?? :-\ špatné to rozhodně nneí, ale není to zase nic světoborného. . . :-) je to dobré, ta slanina mě na tom přímo fasinuje !! Tento recept se dá vylepšit až do podrobna, ale tohle je spíše jen takový základ !! :-|

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web