Autor:

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřová panenka 150 g
Slanina 10 plátek
Mořská sůl  
Pepř celý  
Tymián 3 snítka
Šalotka 2 ks
Česnek 2 stroužek
Lišky
očištěnné
200 g
Máslo 2 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Vepřový vývar 100 ml
Smetana 200 ml
Petželka
posekaná. velkolistá
1 lžíce
Rajčata
velká, zbavená středů a oloupaná
2 ks

Postup přípravy:

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.

Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Peřinka ve vepřové panence se slaninou

Komentáře

  1. svišť   15.10.2014 | 11:11 | reagovat |

    150 g panenky na 4 porce je docela vtipné. A obalujeme 10 plátky slaniny stále dokola. O:-)

  2. Mirka   04.01.2012 | 20:38 | reagovat |

    To je blbej název :-!

    1. Katull   27.10.2013 | 19:47 | reagovat |

      nemusíte to jíst, když se vám to nelíbí O:-)

      1. Irena   15.10.2014 | 11:08 | reagovat |

        150 g paneky je i vzhledem k ostatním ingrediencím (10 plátků slaniny na obalení) na 4 porce trochu málo, ne ? Tipuji, že 150g panenky by mělo být na 1 porci.

  3. Jarka O.   11.03.2011 | 19:30 | reagovat |

    Trochu mě mate název...když je něco "ve", je to uvnitř a tady je slanina navrchu...takže spíš by asi mělo být panenka ve slanině, ne? :-\

    1. Katull   13.03.2011 | 9:20 | reagovat |

      No, to máte oravdu-trošku ten název pozměním !! Nicméně, díky že jste si přečetla můj recept !! ;-)

  4. Adriana   11.03.2011 | 18:57 | reagovat |

    Tohle asi zase moc nemusím, ale neříkám že je to špatné. . .

    1. Katull   11.03.2011 | 19:11 | reagovat |

      A co na tom nemusíš ?? :-\ špatné to rozhodně nneí, ale není to zase nic světoborného. . . :-) je to dobré, ta slanina mě na tom přímo fasinuje !! Tento recept se dá vylepšit až do podrobna, ale tohle je spíše jen takový základ !! :-|

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web