Autor:

Peřinka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Prášek do pečiva 1 ks
Cukr krupice 200 g
Vejce 3 ks
Rostlinný olej 100 ml
Mléko 5 lžíce
Sůl  špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Bílky ušleháme v pevný sníh, zašleháme cukr a po jednom žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, sůl a smícháme v těsto podobné krupičné kaši. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Náplň dáme do zdobícího sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme pruhy šikmo do kříže asi 3 cm od sebe. Po upečení piškot nabude a vytvoří malé peřinky. Můžeme lehce pocukrovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Peřinka

Komentáře

  1. Jitka Žejdlíková   23.05.2005 | 13:16 | reagovat | závadný

    Moc dobré. Tento moučník peču léta trošku jinak. Těsto je kakaové a celé se to jmenuje Prošívaná deka. Doporučuji obě verze.

  2. Laďka Svobodová   22.05.2005 | 19:40 | reagovat | závadný

    Nádherně to vypadá, příprava není složitá a buchta je moc dobrá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web