Autor:

Peřinka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Prášek do pečiva 1 ks
Cukr krupice 200 g
Vejce 3 ks
Rostlinný olej 100 ml
Mléko 5 lžíce
Sůl  špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Bílky ušleháme v pevný sníh, zašleháme cukr a po jednom žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, sůl a smícháme v těsto podobné krupičné kaši. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Náplň dáme do zdobícího sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme pruhy šikmo do kříže asi 3 cm od sebe. Po upečení piškot nabude a vytvoří malé peřinky. Můžeme lehce pocukrovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Beránek naslano i nasladko Články z

Komentáře k receptu: Peřinka

Komentáře

  1. Jitka Žejdlíková   23.05.2005 | 13:16 | reagovat |

    Moc dobré. Tento moučník peču léta trošku jinak. Těsto je kakaové a celé se to jmenuje Prošívaná deka. Doporučuji obě verze.

  2. Laďka Svobodová   22.05.2005 | 19:40 | reagovat |

    Nádherně to vypadá, příprava není složitá a buchta je moc dobrá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web