Autor:

Pepřované zelíčko od babičky

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Bílé zelí
1 menší hlávka
1 ks
Brambory 8 ks
Mléko  
Špek  
Cibule  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dáme do vřelé vody a vaříme do změknutí.

Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme, uvaříme, scedíme, rozmačkáme.

Uděláme „mišaňáky“ tak, že přidáme na rozškvařeném špeku osmaženou cibulku a vřelé mléko. Pořádně rozmícháme s brambory, přidáme scezené zelí a dost pepře.
Podáváme s pečeným masem nebo osmaženým párkem, ale je výborné i samotné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Pepřované zelíčko od babičky

Komentáře

  1. Danka Snášelová   25.07.2007 | 17:42 | reagovat |

    Výborná příloha, ale i hlavní jídlo. Dnes jsem recept vyzkoušela. Manžel si dal k tomu masíčko a já jsem brambory zapíjela mlékem. Moc jsme si pochutnali. Na uzené prorostlé slanině sem dozlatova usmažila až 2 velké cibule. Cibulku a slaninku, to my můžeme! Dává pokrmu bezvadnou chuť a vůni. Zelíčko v bramborách krásně křupalo. Dávám 1.

  2. Ňulinka -   25.07.2007 | 11:05 | reagovat |

    Děkuji,Leni za pochvalu.Jsem z Valašska,takže babičky měly k sobě blízko.Tento recept mi ji vždy připomene, mimo jiného.Byla vynikající kuchařka a hospodyňka.

  3. Lenka Kaňová   25.07.2007 | 5:05 | reagovat |

    Vynechala jsem špek, ale i tak bylo pepřované zelíčko s bramborem vynikající. Vzpomněla jsem si, že jsem ho jídávala také u mé babičky na Jižní Moravě. Děkuji za připomenutí chuti mého dětství.

  4. Ňulinka -   26.02.2007 | 10:38 | reagovat |

    Recept je přidán k pokrmům ze zeleniny,ale je to spíš příloha k masu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web