Autor:

Pepřované zelíčko od babičky

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Bílé zelí
1 menší hlávka
1 ks
Brambory 8 ks
Mléko  
Špek  
Cibule  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dáme do vřelé vody a vaříme do změknutí.

Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme, uvaříme, scedíme, rozmačkáme.

Uděláme „mišaňáky“ tak, že přidáme na rozškvařeném špeku osmaženou cibulku a vřelé mléko. Pořádně rozmícháme s brambory, přidáme scezené zelí a dost pepře.
Podáváme s pečeným masem nebo osmaženým párkem, ale je výborné i samotné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pepřované zelíčko od babičky

Komentáře

  1. Danka Snášelová   25.07.2007 | 17:42 | reagovat | závadný

    Výborná příloha, ale i hlavní jídlo. Dnes jsem recept vyzkoušela. Manžel si dal k tomu masíčko a já jsem brambory zapíjela mlékem. Moc jsme si pochutnali. Na uzené prorostlé slanině sem dozlatova usmažila až 2 velké cibule. Cibulku a slaninku, to my můžeme! Dává pokrmu bezvadnou chuť a vůni. Zelíčko v bramborách krásně křupalo. Dávám 1.

  2. Ňulinka -   25.07.2007 | 11:05 | reagovat | závadný

    Děkuji,Leni za pochvalu.Jsem z Valašska,takže babičky měly k sobě blízko.Tento recept mi ji vždy připomene, mimo jiného.Byla vynikající kuchařka a hospodyňka.

  3. Lenka Kaňová   25.07.2007 | 5:05 | reagovat | závadný

    Vynechala jsem špek, ale i tak bylo pepřované zelíčko s bramborem vynikající. Vzpomněla jsem si, že jsem ho jídávala také u mé babičky na Jižní Moravě. Děkuji za připomenutí chuti mého dětství.

  4. Ňulinka -   26.02.2007 | 10:38 | reagovat | závadný

    Recept je přidán k pokrmům ze zeleniny,ale je to spíš příloha k masu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web