Penne se smetanovo-sýrovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g eidam sýr 300-400
    • 1
      balení sterilovaný hrášek
    • 3
      ks rajčata
    • kuřecí maso
    • 1
      balíček penne nejlépe Panzani
    • koření Barbecue, Kuře na grilu a Rožnění
    • 3
      ks smetana nejlépe Kunínská 33%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky - orestujeme na pánvi, zasypeme kořením barbecue, kuře na grilu a rožnění. Kořením skutečně nešetříme, protože smetana je sladká a chuť to vytáhne. Zalijeme vodou a necháme vydusit až bude omáčka hustá. Omáčka musí být tmavě hnědá. Uvaříme penne - klasickým způsobem.
2
Mezitím připravíme "omáčku". Nadrtíme sýr hodně na drobno - kvůli zahuštění. Do mísy nalijeme smetany, přidáme sýr v takovém množství, aby to bylo husté. Přidáme přecezený sterilovaný hrášek, rajčata na kostičky. Hotovou směs přendáme do hrnce s masem a vydusenou šťávou. Zamícháme, přidáme penne opět promícháme. Dáme na chvíli zapéct do trouby.
3
Je to velice jednoduchý a chutný recept. Místo penne můžete též použít noky.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    20. 4. 2009 12:17

    Syr se pomerne dobre rozpusti. Ale kdyz jsou vetsi kousky, tak to holt trva dele... Ja nikdy syr nestrouhala ani nemixovala, jen nakrajela na drobno (niva, eidem, tavene syry) a vzdycky jsem to mela dobre rozpustene...

  • Jana
    Jana |

    5. 3. 2008 20:58

    Potřebujete ho mít hodně na drobno. Ale tak si ho tam dejte třeba v celku. Já to pak jíst nebudu :-))

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    5. 3. 2008 16:55

    a proč mixovat sýr když ho můžu nastrouhat?

  • Jana
    Jana |

    3. 3. 2008 15:03

    Ty nemáš mixér?

  • Dada
    Dada |

    3. 3. 2008 13:16

    Jak se drtí sýr? Umím ho pouze nakrájet nebo nastrouhat.