Penne Oliva

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mražená kukuřice
    • kapary
    • bazalka
    • oregáno
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • těstoviny nebo farfale - záleží na chuti
    • 1
      ks klobása ostřejší
    • 1
      balíček olivy s paprikovou pastou
    • rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omáčka: rozehřeju olivový olej, dám na to prvně nakrájenou klobásku na kolečka, aby pěkně pustila štávu. Pak přidám rozpůlené olivy, kukuřici, kapary a na to protlačím cca 6 stroužků česneku. Nechám chviličku osmažit na konec přidám protlak a dochutím solí, pepřem, bazalkou a oregánem (může být i chilli paprička). Nechám chvíli pobublat a nakonec vše smíchám s uvařenými penne a posypu eidamem nebo parmazánem.
2
Nejlepší těstoviny, co jsem kdy jedla, nikde jsem nejedla lepší "červené těstoviny".
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    27. 1. 2010 14:55

    Dobré a rychlé jídlo, použil jsem jen protlak, ale lépe by bylo užít i rajčata, aby to mělo nějakou šťávu. Takhle to bylo dost suché. Jinak pikantní, příjemné, ideální jako letní večeře k vínu (teď je venku -18 stupňů, to se mi to slintá na sluníčko...)