Penne all Arrabbiata - těstoviny

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Carolineawa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g penne Barila
    • 300
      g rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks ostrá paprička 1 - 2 (mini)
    • bazalka
    • 1
      dl olivový olej
    • sůl
    • parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Spaříte rajčata, oloupete, zbavíte semínek, nakrájíte na kostičky. Oloupete česnek, omyjete, rozmačkáte, omyjete bazalku a nasekáte najemno. Na oleji osmahnete česnek s papričkami, přidáte rajčata, osolíte a necháte podusit na středním ohni, tak 15 - 20 minut. V hrnci přivedete do varu tak 3 l osolené vody, v které uvaříte těstoviny. Pozor nerozvařit!
2
Servírujte těstoviny na hlubokem talíři a polijte omáčkou. Dle chuti můžete poprášit parmezánem.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • chicone
    chicone |

    27. 5. 2011 17:54

    rozmačkat česnek? nikdy. Nasekat bazalku? Nikdy. Když už tak natrhat. Vůbec bazalka se v tomto receptu vyskytuje velmi zřídka, naopak nesmí chybět hladkolistá petržel! mnohdy se servíruje i bez sýru, jen jako ostrá chuť rajčat ochucená chilli a lehce česnekem. Když se přidává sýr, častější je pecorino než-li parmezán... a těstoviny se nepolívají, ale ke konci se smíchají s omáčkou..... pardon