Autor:

Pekingská kachna dle Robina

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kachní maso
celá kachna nebo větší kuře
1 ks
Cibule 4 ks
Jarní cibulka 1 svazek
Pomeranč 1 ks
Kapie
2-3
3 ks
Kešu oříšky 60 g
Fenykl  
Anýz  
Skořice  
Zázvor  
Cukr  
Muškátový oříšek  
Hřebíček  
Chilli  
Koriandr  
Koření - Wu-fen
(směs koření: pepř, glutaman sodný)
 
Cayenský pepř  špetka
Med  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.

Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky - nejlépe na třetiny. Po 60-ti minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.

Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.

Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.

Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě „dojít“ do křupavoučka ;o) Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pekingská kachna dle Robina

Komentáře

  1. Miroslav Matouš   29.01.2016 | 10:59 | reagovat | závadný

    Ahoj,výborný recept pro nás pro ty, co honí vše na poslední chvíli a Pekindskou kachnu chtějí
    :-[ upéct za 2-3 hodiny. A že není vše k dostání..? ..trocha improvizace neuškodí. Výborně Robine

  2. antonda   06.11.2011 | 9:23 | reagovat | závadný

    Tento recept je neobyčejně zcestný a směšný. Obdivuji autora pro jeho odvahu takový blábol vydávat za pekingskou kachnu a ještě se pod to podepsat.
    Jediný opravdu fungující recept na pravou pekingskou kachnu jsem našel zde:
    http://pekingska-kachna.howto.cz

  3. Robert Nedbal   23.02.2009 | 18:37 | reagovat | závadný

    Koření bohužel u nás není dostupné, ale musí se smíchat. Nějlépe pořídit nějaké kvalitnější čínské koření , třeba i dražší nakonec se to na chuti velmi projeví. Chybějící přísady doplnit a dobře promíchat. Při tomto postupu získáte koření asi na dvakrát.

  4. Patrick Schmitt   16.02.2008 | 15:33 | reagovat | závadný

    Dle mých znalostí není u nás koření wu fen běžně k dostání. Možná jako akční sezóní zboží v některých středně velkých prodejnách jako Lidl či Plus, ti občas mají asíjské týdny, ale nevim...takže asi nezbývá nic jiného než si to namíchat. Leda, že by autor měl nějaký tip na prodejnu, o které nevím.

  5. Patrick Schmitt   16.02.2008 | 15:29 | reagovat | závadný

    Zajímavá variace, která se značně liší od originálního receptu pekingské kachny. Nicméně to může být dobré. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web