Pekáček s růžičkovou kapustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: imagoimagor

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g růžičková kapusta
    • 600
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 200
      g vepřová šunka může být nahrazeno jakoukoliv uzeninou
    • 3
      lžíce olej
    • 150
      g tvrdý sýr eidam nebo niva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory si předem uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustičky si očistíme a pokud jsou příliš velké, přepůlíme. Zalijeme je vroucí vodou, osolíme, povaříme 10 min a scedíme.
2
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a orestujeme na oleji. Pak k cibuli přidáme očištěné, pokrájené žampiony a dále společně restujeme. Nakonec ke směsi přidáme pokrájenou šunku a ještě chvíli opékáme. Směs osolíme a opepříme. Větší pekáč vymažeme tukem a poklademe plátky brambor, které posolíme a opepříme. Na ně rozložíme žampionovou směs. Směs poklademe kapustou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 30 min. Podáváme se zeleninovým sálátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.