Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čočka vařená - na skus!
    • 100
      g pohanka vařená
    • 500
      g brambory vařené
    • 1
      plechovka fazole oblíbené
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 300
      g měkký salám
    • 50
      g špek
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g kořenová zelenina strouhaná - mrkev, celer, petržel
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička chilli pasta nemusí být
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička červená paprika
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova, přidáme fazole, rajčata i s nálevem, chilli pastu a cukr. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný česnek a odstavíme.
2
Na dno pekáče nalijeme trochu oleje, naskládáme na kolečka pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme. Na brambory přijde směs čočky a pohanky, do které jsme přidali 2 lžíce octa. Další vrstva tvoří směs zeleniny s fazolí a rajčaty. Na tutu vrstvu rozklepneme vejce - dle strávníků, žloutky osolíme a opepříme. Celé zasypeme sýrem, poprášíme paprikou a zapékáme asi 30 minut.
3
Podáváme s kyselou okurkou či zeleninou.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Arny
    Arny |

    30. 3. 2007 11:08

    Uf,vypadá to na pořádný kus dlabance,v sobotu prubnu a dám vědět,ale nevim co nato žena :o)i když jídla tohoto tipu ona ráda...