Pegáčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      brambory
    • sůl
    • 50
      g cukr krupice
    • 200
      ml mléko
    • 25
      g droždí
    • 1
      žloutek
    • máslo
    • mák mletý
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme najemno postrouhaný brambor, žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a vlažné máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, zakulatíme a klademe na dobře pomaštěný plech. Necháme chvíli vykynout, potom rukou mírně roztlačíme, opět necháme chvíli kynout, potřeme máslem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Rozkrojíme a obě poloviny pokapeme máslem, posypeme mákem a moučkovým cukrem.
2
Můžeme natřít povidly a posypat strouhaným tvarohem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.