Autor:

Pegáčky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Brambory
Sůl  špetka
Cukr krupice 50 g
Mléko 200 ml
Droždí 25 g
Žloutek
Máslo  
Mák mletý  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme najemno postrouhaný brambor, žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a vlažné máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, zakulatíme a klademe na dobře pomaštěný plech. Necháme chvíli vykynout, potom rukou mírně roztlačíme, opět necháme chvíli kynout, potřeme máslem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Rozkrojíme a obě poloviny pokapeme máslem, posypeme mákem a moučkovým cukrem.
Můžeme natřít povidly a posypat strouhaným tvarohem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Pegáčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web