Autor:

Pegáčky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Brambory
Sůl  špetka
Cukr krupice 50 g
Mléko 200 ml
Droždí 25 g
Žloutek
Máslo  
Mák mletý  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme najemno postrouhaný brambor, žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a vlažné máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, zakulatíme a klademe na dobře pomaštěný plech. Necháme chvíli vykynout, potom rukou mírně roztlačíme, opět necháme chvíli kynout, potřeme máslem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Rozkrojíme a obě poloviny pokapeme máslem, posypeme mákem a moučkovým cukrem.
Můžeme natřít povidly a posypat strouhaným tvarohem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Pegáčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web