Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ryba
    • 4
      ks žraločí steak
    • pepř mletý
    • sůl
    • olivový olej
  • Omáčka
    • šalotka
    • vinný ocet
    • estragon čerstvý
    • žloutek
    • vývar
    • máslo
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 6
      ks brambory
    • máslo
    • petrželová nať
    • vejce
    • 1
      balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso:
2
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
3
Omáčka:
4
Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
5
Příloha:
6
Cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.
7
Dobrou chuť
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Terka
    Terka |

    30. 12. 2011 11:11

    Zní to skvěle, ale hledám nějakou rychlovku.