Pečený králík s přílohou

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • brambory
    • olej
    • hořčice
    • kečup - jemný
    • zelenina
    • sůl
    • grilovací koření
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno zapékací nádoby nebo remosky nalejeme trochu oleje a položíme osoleného, okořeněného, naporcovaného králíka. Nyní si v míse umícháme asi 2 lžíce hořčice a 3 lžíce oleje, až se spojí.
2
Přidáme lžíci kečupu, koření, trochu majoránky, nasypeme nakrájené na kostky syrové brambory, zeleninu (česnek, cibuli, papriku, rajče,žampiony...) osolíme a vše v míse promícháme. Nasypeme na králíka a dáme péct dokud není maso měkké. Pečeme přikryté, ke konci odkryté, aby brambory byly opečené.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MM
    MM |

    5. 5. 2014 12:24

    To mě teda taky :-)

  • no-niki
    no-niki |

    22. 8. 2012 10:59

    Recept vypadá skvěle, chystám se ho vyzkoušet. Jen by mě ještě zajímalo na jakou teplotu a zhruba jak dlouho mám králíka péct? :-\

  • MJG
    MJG |

    8. 11. 2011 11:43

    Tak to urcite vyzkousim, uz se mi sbihaji sliny. Delala jsem dle techto stranek Vavrovo pecene kure, coz je neco obdobneho, a bylo to vynikajici. <:-)

  • Bara Prchalova
    Bara Prchalova |

    17. 5. 2009 20:38

    Právě jsme dojedli. Výborný, jednoduchý recept. Moje špatné sny o "vysušeném králíkovi" jsou pryč :). Řadím do oblíbených a dávám jasnou 1.

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    16. 1. 2009 22:29

    Den předem jsem si udělala kašičku: 3 druhy hořčice,kečup, česnek,sůl a olej a naporcovaného králíka jsem potřela. Druhý den jsem dodělala brambůrky + ještě něco málo té vynikající remuládky a výsledek prostě úžasný - přítel i můj tatí si moc pošmákli, prý lépe upečeného králíka nejedli. Dávám velkou jedničku.

  • jitka formánková
    jitka formánková |

    8. 3. 2008 21:51

    Tak jsem ho dneska taky vyzkoušela,a protože můj syn nejí zeleninu,uidělala jsem ho bez ní,ale byl opravdu i tak vynikající!!!!...a ta lžička hořčice a ostrého kečupu navíc tomu vůbec neuškodí a ještě k tomu je to i dost rychle upečené a fakt moc dobré!!!!!!!!!! :-)

  • petr morbitz
    petr morbitz |

    4. 1. 2008 20:55

    Pritelkyne prekvapila a kralika udelala podle vaseho receptu a pochvalu a pusu dostala dekujeme bylo to super

  • alena adamovska
    alena adamovska |

    4. 1. 2008 19:47

    kralik byl uzasny přítel i syn si velice pochalovali.jen trochu vic hořčice a ostrého kečup u musím udělat víckrát děkuji za tip

  • alena adamovska
    alena adamovska |

    4. 1. 2008 19:43

    kralik byl uzasny přítel i syn si velice pochalovali.jen trochu vic hořčice a ostrého kečup u musím udělat víckrát děkuji za tip

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    3. 1. 2008 10:07

    Tak to bylo něco, snědli jsme to málem i s pekáčem. Mňamka, děkuji.

  • Hanka
    Hanka |

    25. 11. 2007 15:21

    Je to opravdu výborný recept!!Já jsem si ho trošku upavila.Králíka jsem dala na pekáč.Přidala jsem navíc jednu lžičku hořčice a půl lžičky kečupu.Brambory jsem uvařila v hrnci tak aby nebyly úplně měkké.Až bylo maso měkké přidala jsem brambory k masu a dodělala.Krasně nasákly vůni a bylo to opravdu výborné!!!

  • Terka J,
    Terka J, |

    1. 8. 2007 15:49

    Králik je vynikající!! Akorát přidávám více kečupu a hořčice..

  • Andrea Zapalačová
    Andrea Zapalačová |

    7. 5. 2007 13:46

    Na to, že jsem dělala králíka po druhé v životě, tak úpně super!!! Poprvé se mi vůbec nepovedl.

  • libuse tryskova
    libuse tryskova |

    11. 3. 2007 19:33

    tak jsem toto papu taky dnes vyzkoušela.Jak říká moje kemarádka byla to ,,šmakulajda"Brzy zopakujeme! A děkujeme!

  • inka machackova
    inka machackova |

    3. 3. 2007 18:09

    Tak dnes jsem dělala,ale neměla jsem králíka tak jsem udělala s morkou a bylo to perfektní.Jak bude králík tak vyzkouším,určitě bude taky dobré.

  • Věra
    Věra |

    18. 2. 2007 13:22

    Dneska jsem tento recept dělala k obědu.Můžu jenom říct,že takhle udělaného králíka jsem ještě nejedla.Je to výborný recept,všem to moc chutnalo.Prostě super!!!!!!!!!!!!!!

  • Martina
    Martina |

    5. 12. 2006 13:34

    Uvařila sem to s menší obběnou, směs sem také udělala ze dvou dávek, a můžu říct že se mi dneštní oběd podařil prostě LUXUS

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 11. 2006 15:36

    Králik bol výborný, nič v ničom neplávalo, šťavu som robila s 2-násobného množstva, pretože kombináciu kečupu a horčice máme radi. Bolo jej tam akurát. A bolo fajn, že sa to pečie v jednom pekáči naraz. Dávam 1 :)))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 11. 2006 14:35

    Rosňa, v čom vám ten králik plával ? Podľa ingrediencií nemal v čom. A to mäso sa dalo upraviť napr. tým, žeby ste ho vybrali, potreli trochou oleja s paprikou alebo grilovacím korením a dopiekli do zlata. Tak som sa ale inšpirovala, v nedeľu toho králika urobím.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    23. 11. 2006 06:34

    Vynikající králíček.Do přílohy jsem přidala kromě toho,co je uvedeno v receptu ještě brokolici a kukuřici.Moc jsme si pochutnali.

  • rosňa
    rosňa |

    4. 11. 2006 16:12

    nic moc, omáčky sme daly víc, když má být tak vynikající, ale králík plaval a vlastně se vařil, takže maso celkem fuj. aspoň že ty brambory byly dobrý

  • Stáňa Medová
    Stáňa Medová |

    3. 9. 2006 19:36

    Jelikož jsem nevěděla co ukuchtit rodičům, kteří se vraceli z dovolené a v mrazáku jsem objevila králíka, moc se mi tenhle recept hodil a musím jen potvrdit, že to chutná výborně a nádherně to voní.

  • Jitka Fialová
    Jitka Fialová |

    23. 8. 2006 14:47

    Vyzkoušela jsem o víkendu a tak dobrého králíka už jsem hodně dlouho nejedla... Přidala jsem plátečky slaniny mrkve a udělala dvojitou dávku přílohy:-) Doporučuju!!!

  • Anonym
    Anonym |

    22. 7. 2006 13:45

    Tak jsem toho vychvalovaného králíka taky zkusila. Ne že by to nebylo jedlé, ale nesplnilo to má očekávání. Díky hořčici bylo jídlo dost kyselé a bohužel ani ta směs hořčice a koření na brambory nepřerazila divný pach králičího masa, který mi trochu vadí.

  • petr
    petr |

    16. 5. 2006 19:56

    můžu říct že takhle udělaného králíka snědli v naší rodině i ti kdo králíka ze zásady nejí. Bylo to super !!!

  • Žaneta
    Žaneta |

    2. 4. 2006 12:32

    Dnes jsem to dělala a musím uznat,že nám moooc chutnalo!Akorát tu směs se zeleninou jsem udělala ze dvou dávek.Je to vážně výborné!!!

  • Janča
    Janča |

    19. 1. 2006 21:38

    Je to vážně velká mňamka!!!!

  • Janča
    Janča |

    19. 1. 2006 11:19

    Peče se to zrovna v troubě,voní to naprosto úžasně,chodím mlsně okolo a čekám,čekám....

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    18. 1. 2006 19:43

    Je to opravdu výborné. Hlavně ty brambory nemají chybu.

  • Martina S.
    Martina S. |

    12. 1. 2006 19:33

    Tohoto králíka jsem pekla již podruhé a rodina moc chválila. Akorát té "omáčky" udělám příště ze dvou dávek. Třeba to bude ještě chutnější. Uvidíme.

  • Milan S.
    Milan S. |

    23. 9. 2005 23:43

    V neděli se do toho pustím a běda vám vážené kuchařky když to nebude dle vašich komentářů! :-)

  • Jarmila Píbalová
    Jarmila Píbalová |

    23. 8. 2005 12:49

    Na tento recept jsem použila maso z nutrie, vážené kuchařky vřele doporučuji!

  • YVET
    YVET |

    6. 7. 2005 12:09

    JE TO VYNIKAJÍCI. MOC MI CHUTNALO A TY BRAMBORY BYLY UŽASNÉ.

  • IVANA STANISLAVOVA
    IVANA STANISLAVOVA |

    1. 7. 2005 06:54

    Už se mi sbíhají sliny a nevím jak to do zítřka, kdy to hodlám bařit vydržím.Mňam...

  • Petra Šimsová
    Petra Šimsová |

    29. 6. 2005 12:27

    Pro Alenu: Děkuji za upozornění. Že jste napsala pěkný komentář k tomuto receptu.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2005 06:39

    Je to výborné...děkuji za recept. Jana N.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    20. 6. 2005 07:26

    Místo králíka jsem dělala vepřové plátky s cibulkou a vynechala majoránku. Jedním slovem, skvělé! Tento "mač" na zapékané brambory určitě začnu běžně používat.

  • Marcela Bezdickova
    Marcela Bezdickova |

    18. 6. 2005 22:04

    Dělala jsem to dnes z kuřete a byla to opravdu jedním slovem mňamka. Všem doporučuji. :-)

  • Anonym
    Anonym |

    16. 6. 2005 12:57

    může to být dobré

  • Marta Navaříková
    Marta Navaříková |

    15. 6. 2005 18:54

    Pekla jsem v neděli. Místo králíka kuře a místo majoránky, jsem použila čerstvou bazalku. Výborné a málo nádobí!

  • Andreyka
    Andreyka |

    15. 6. 2005 12:19

    O víkendu jsem dostala mraženého králíka, tak jsem se rozhodla, oproti klasice, vyzkoušet zase jednou něco jiného. S pár změnami jsem se rozhodla pro tenhle recept. Vypadá to báječně, tak doufám, že u mého muže(má dnes svátek) večer touhle dobrůtkou zaboduji ;o)

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2005 11:04

    mňam....jdu na to!

  • Lubor
    Lubor |

    12. 6. 2005 19:56

    Vypadá to skvěle, musím vyzkoušet

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2005 15:43

    Verim , ze je to dobre, vynecham jen tu majoranku:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 6. 2005 07:51

    V neděli jsem vařila k obědu, dala jsem půlku kuřete a půlku králíka, ze zeleniny cibuli, česnek, potom žampiony, různé koření a bylo to fakt vynikající! Na mě ještě zbylo na druhý den do práce !! Brzy budu opakovat, díky za výborný recept.

  • Sisi
    Sisi |

    1. 6. 2005 21:29

    Tento recept dělám i z kuřete.Děti se po něm můžou utlouct.

  • Alena
    Alena |

    1. 6. 2005 12:34

    Petro Šimsová, čerství, čerstvá, červstvé ??? nebo čerstvý ... ?

  • Petra Šimsová
    Petra Šimsová |

    1. 6. 2005 12:15

    Tento králíček s brambůrkami je opravdu mňamka, všem doporučuji vyzkoušet. A ty brambůrky jsem v životě tak vynikajíci nejedla. Už jsme všechno snědli a já bych šla nejraději upéci dalšího. Také jsem k tomu jedla i čerství ledový salát a rajčátko, abych byla zdravá. Dobrou chuť!