Autor:

Pečený králík s přílohou

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Králík 1 ks
Brambory  
Olej  
Hořčice  
Kečup - jemný  
Zelenina  
Sůl  
Grilovací koření  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Na dno zapékací nádoby nebo remosky nalejeme trochu oleje a položíme osoleného, okořeněného, naporcovaného králíka. Nyní si v míse umícháme asi 2 lžíce hořčice a 3 lžíce oleje, až se spojí.

Přidáme lžíci kečupu, koření, trochu majoránky, nasypeme nakrájené na kostky syrové brambory, zeleninu (česnek, cibuli, papriku, rajče,žampiony...) osolíme a vše v míse promícháme. Nasypeme na králíka a dáme péct dokud není maso měkké. Pečeme přikryté, ke konci odkryté, aby brambory byly opečené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1-
4.64 22 5 1
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Pečený králík s přílohou

Komentáře

  1. no-niki   22.08.2012 | 10:59 | reagovat |

    Recept vypadá skvěle, chystám se ho vyzkoušet. Jen by mě ještě zajímalo na jakou teplotu a zhruba jak dlouho mám králíka péct? :-\

    1. MM   05.05.2014 | 12:24 | reagovat |

      To mě teda taky :-)

  2. MJG   08.11.2011 | 11:43 | reagovat |

    Tak to urcite vyzkousim, uz se mi sbihaji sliny. Delala jsem dle techto stranek Vavrovo pecene kure, coz je neco obdobneho, a bylo to vynikajici. <:-)

  3. Bara Prchalova   17.05.2009 | 20:38 | reagovat |

    Právě jsme dojedli. Výborný, jednoduchý recept. Moje špatné sny o "vysušeném králíkovi" jsou pryč :). Řadím do oblíbených a dávám jasnou 1.

  4. pavlina prochazkova   16.01.2009 | 22:29 | reagovat |

    Den předem jsem si udělala kašičku: 3 druhy hořčice,kečup, česnek,sůl a olej a naporcovaného králíka jsem potřela. Druhý den jsem dodělala brambůrky + ještě něco málo té vynikající remuládky a výsledek prostě úžasný - přítel i můj tatí si moc pošmákli, prý lépe upečeného králíka nejedli. Dávám velkou jedničku.

  5. jitka formánková   08.03.2008 | 21:51 | reagovat |

    Tak jsem ho dneska taky vyzkoušela,a protože můj syn nejí zeleninu,uidělala jsem ho bez ní,ale byl opravdu i tak vynikající!!!!...a ta lžička hořčice a ostrého kečupu navíc tomu vůbec neuškodí a ještě k tomu je to i dost rychle upečené a fakt moc dobré!!!!!!!!!! :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web