Pečený kapr s voňavými jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek kapr
    • 2
      ks jablka
    • 3
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • citronová šťáva
    • 1
      ks hřebíček
    • 4
      ks pepř mletý
    • skořice
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka šafrán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Hřebíček a celé pepře jemně rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozemnutým šafránem, špetkou mleté skořice a mletého zázvoru. Porce kapra poprášíme jemně drceným kořením a obalíme v hladké mouce. Vložíme do horkého másla a zvolna pečeme, aby se máslo nepřepálilo. Asi po 5 minutách přidáváme plátky oloupaných jablek zbavených jádřinců a společně dodusíme v troubě.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.