Pečení slanečci v marinádě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g hladká mouka
    • sůl
    • 50
      g máslo
    • 350
      ml bílý vinný ocet
    • 150
      g cibule
    • 50
      g cukr
    • 150
      g červená cibule
    • 4
      ks slanečci vykuchaní asi po 150 g
    • nakládané okurky
    • kopr na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykuchané slanečky opereme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Mouku smícháme s trochou soli a ryby v ní obalíme. Na rozehřátém másle slanečky po obou stranách opékáme 5-6 minut. Vinný ocet smícháme se 150 ml vody. Přidáme koření, 2 lžíce soli a cukru a necháme vařit asi 15 minut.
2
Bílou a červenou cibuli nakrájíme na silnější proužky, přidáme je do horké marinády a necháme v ní asi 10 minut. Opečené slanečky dáme do velké mísy, zalijeme uvařenou marinádou a necháme 24 hodin v chladu.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.