Pečené želvičky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Mleté maso  
Vejce  
Slanina  
Párek 4 ks
Koření  
Hořčice  
Česnek  
Strouhanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou.
Vše pak důkladně promícháme a vytvarujeme jakési bochánky. Ty nám budou představovat „tělo“ želviček. Bochánky rovnou nandáme na plech kde budem pokračovat. Tyto tělíčka potřebují krunýř, který stvoříme tak, že bochánky mletého masa překryjeme plátky slaniny, které propleteme mezi sebou. Přesahující konce slaniny zatlačíme pod tělo želvičky.

Pokračujeme tím, že si nakrájíme párky na třetiny. Z nich uděláme jednoduše nožičky a také hlavičky želvy. Tyto párky si můžeme upravit nožem, aby více připomínaly hlavičku či nožičky. Párky pak jemně nasuneme do želvích tělíček.

Nyní stačí již jen želvičky dát péci. Nezapomeňte ale na důležitý krok, který Láďa Hruška v tv ukazoval, a je nutností aby se krunýře želviček v troubě
nepřipálily. Je tedy potřeba celý pekáč překrýt alobalem.

Teď už můžem konečně vložit do předehřáté trouby, kterou jsme nastavili na 180 °C a pečeme půl hodiny. Po této době můžeme sundat alobal a želvičky necháme ještě cca 15 minut dopéct.

Děti budou nadšeny :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pečené želvičky dle Ládi Hrušky

Komentáře

  1. Vylda   04.09.2015 | 18:23 | reagovat | závadný

    Takže vlastně mleté maso plněné párky obalené ve slanině... =-O Dobrou chuť a pozdravujte děti.

    1. Simona   07.09.2015 | 17:58 | reagovat | závadný

      Želvičky jsou super a dělali je i v prostřeno a jaký měly úspěch! Docela by mě zajímalo co jíte u vás, protože největší puritáni jsou na tom většinou nejhůř.

      1. Vylda   08.09.2015 | 19:51 | reagovat | závadný

        V Prostřenu?! =-O Tak to se omlouvám, to musí být opravdu super, když měly úspěch v této skvělé kulinářské SHOW <:-) :-D A doma jíme pouze polévku z taveného sýra, dezerty z hrníčku z mikrovlnky, salát z kuřecích kůží a zmrzlinu z oleje :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web