Pečené žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g sýr
    • 100
      g měkký salám
    • 500
      g brambory uvařené ve slupce
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s vydlabanou částí žampionů. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme nakrájený měkký salám, tavený sýr a promícháme. Touto směsí naplníme kloboučky žampionů.
2
Na vymazaný pekáč vložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme naplněné žampiony a vrchní část žampionů zalejeme směsí z kysané smetany a nastrouhaného tvrdého sýra. Potom je vložíme zapéct do vyhřáté trouby.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    27. 6. 2010 10:41

    bylo by možné použít syrové brambory?

  • Klára Kaštánková
    Klára Kaštánková |

    26. 6. 2010 21:00

    Jejda, to je mňamka...určitě vyzkoušejte!

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    2. 6. 2010 08:02

    Výborné!!!!Trošku jsem změnila ingredience na naplnění,ale hlavně oceňují,že se to dělá hned s brambory.dávám velkou 1

  • Sarka Havlikova
    Sarka Havlikova |

    25. 5. 2009 10:24

    misto taveneho syra jsem pouzila Mozzarelu a taky moc dobre :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    24. 7. 2008 17:50

    Vynikající večeře, jen jsem udělala nepatrnou změnu, že jsem nakrájený salám taky opekla s cibulkou a vnitřky žampionů, ještě do horkého vmíchala tavený sýr a Nivu. Recept si zaslouží obrovskou jedničku, dva žampionky zbyly i na druhý den a byly vynikající i studené.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    21. 7. 2008 09:13

    Jak píše paní Snášelová - je lepší mít větší žampiony, s malými je to příšerná piplačka. Slupka se z kloboučků loupe, ale většinou horní část odloupnout nejde, musí se opatrně odkrojit.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    20. 7. 2008 09:57

    Pane Otakare, měla jsem dost velké žampiony. Do zapékací mísy se jich vešlo 8. Kloboučky se od vrchní slupky loupají. Menším nožíkem si zespodu kloboučku (u nožičky) zachytíte takový výrustek a pak ho taháte (loupete). Pak nožičky od kloboučku oddělíte tak, že s nima zatočíte (vyrvete je). Salám jsem použila Gothaj a 2 smetanové sýry.

  • Otakar Novák
    Otakar Novák |

    20. 7. 2008 09:37

    Jak se odkrojují kloboučky od vrchní slupky? Jedná se o loupání kloboučků?

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    20. 7. 2008 09:19

    Okamžitě vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Nechápu, jak mohl zůstat bez povšimutí. Je to jedna symfonická báseň. Nejenom úžasná chuť ale i to, že všechno (i příloha) se peče v jednom pekáči. Dávám podtrženou 1* a zařazuji mezi delikátní a luxusní recepty.