Autor:

Pečené obalované řízky

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
1 kg
Kyselé mléko 1/4 l
Strouhanka 3/4 hrnek
Parmazán
strouhaný, žádná sůl již není potřeba
1 šálek
Rostlinný olej  šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky naklepeme a dáme marinovat na 15-30 minut do acidofilního mléka. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem. Předehřejeme troubu na nejvyšší možnou teplotu, vymažeme dobře (nejlépe plech) olejem a dáme do horké trouby prohřát olej (asi 2 minuty). Řízky obalíme ve strouhankové směsi, naskládáme na plech a každý řízek pokapeme 1 lžičkou oleje a dáme péci přibližně na 15 minut, aby byl obal řízku pěkně opečený.

Podáváme s bramborovou kaší, s brambory nebo jen s chlebem.
Pokud podávám jen s chlebem tady je předpis na namáčecí směs: 3 velké stroužky česneku utřít s 1/2 lžičkou soli, přidat 3 lžíce balzamového octa a 125 ml dobrého oleje. Vše dobře promíchat. Nalít do mističky a každý si po ukrojení, namočí kousek do této směsi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Pečené obalované řízky

Komentáře

  1. Romana Žůrková   10.01.2006 | 12:12 | reagovat | závadný

    Opravdu výborný recept!! Rychlá příprava a všichni jsme si pochutnali. Chleba namočený ve směsi nemá chybu.

  2. Kuchařka on-line   16.09.2005 | 10:54 | reagovat | závadný

    Opraveno.

  3. Jana Han   15.09.2005 | 19:23 | reagovat | závadný

    Omlouvam se, pouzivam acidofilni mleko. Prosim kucharku on-line o opravu. Dekuji

  4. Anonym   15.09.2005 | 18:10 | reagovat | závadný

    co si máme představit pod pojmem kyselé mléko, acidofilní, kefír, nebo nechat zkysat?

  5. Milena   15.09.2005 | 17:18 | reagovat | závadný

    ďakujem, tento recept som práve zháňala, to je telepatia, jedla som to kedysi u kamošky a bolo to skvelé, tento víkend budú rezne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web