Autor:

Pečené maso s očima

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Vepřový bůček
krkovička nebo plec (cca 1 kg o hraně +- 15x15 cm)
1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule
1-2 střední
2 ks
Párky
máme-li pálivou klobásu, tak použijeme
2 ks
Paprika - sladká 1/2 lžička
Kmín
celý
1/2 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Námi použité maso řádně omyjeme, osušíme. V následujícím kroku maso po vláknech uprostřed skrz prokrojíme dlouhým nožem. Do utvořených otvorů vsuneme párky, nebo klobásky. Doporučuji párky, nebo klobásky nejdříve nechat zmrznout. Nyní nám maso na pohled připomíná potápěčské brýle ze kterých jen mžourají očička. Pokud použijeme bůček s kůží, nezapomeneme ji ostrým nožem před pečením kůží vzhůru nakrájet na malé kostičky.
Do pekáčku nakrájíme cibuli na půlkolečka. Celý kus masa řádně opaprikujeme a očesnekujeme prolisovaným česnekem. Maso uložíme na cibulovou podestýlku, lehce osolíme, okmínujeme a opepříme dle vlastní chuti. Nesmíme zapomenout maso podlít vodou a hurá do tepla.
Pečeme ve vyhřáté troubě za občasného polévání výpekem 45 minut.
Po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky se zelím či špenátem, bramborem, nebo bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Pečené maso s očima

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web