Autor:

Pečené lískové oříšky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 150 g
Hera
nebo máslo
100 g
Moučkový cukr 20 g
Žloutek 1 ks
Vanilkový cukr
na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme krátce odpočinout, pak uždíbneme kousek těsta, zabalíme do něj oříšek a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Těsta dáváme co nejtenčí vrstvu, oříšek se krásně upraží - ještě horké sesypeme z plechu do mísy s vanilkovým cukrem a obalíme. Když máme čas, tak oříšky před pečením opražíme a zbavíme slupek, ale není to třeba.
Někde jsem četla, že jdou dobře sloupnout, když se před opražením trochu pokropí vodou, tak to letos zkusím. Jsou velmi „žravé“, doporučuji dělat z několika dávek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 37 x
1-
4.57 37 5 1
Reklama
Čokodortíčky s lentilkami [NEJLEPŠÍ RECEPTY] Bleskové, nepečené, bezlepkové, bezvaječné cukroví Články z

Komentáře k receptu: Pečené lískové oříšky

Komentáře

  1. Bara   23.12.2014 | 15:59 | reagovat |

    Dobry den, chtela bych se zeptat..opravdu se vam testo nikomu nerozteklo? Taky si tady vsude ctu jaka je to rychlovka,ale kouleni se mi vubec nedarilo :,-( s tensi vrstvou to byl problem..nechtelo to drzet..myslite ze muze byt problem v druhu masla?

  2. Bara   23.12.2014 | 15:59 | reagovat |

    Dobry den, chtela bych se zeptat..opravdu se vam testo nikomu nerozteklo? Taky si tady vsude ctu jaka je to rychlovka,ale kouleni se mi vubec nedarilo :,-( s tensi vrstvou to byl problem..nechtelo to drzet..myslite ze muze byt problem v druhu masla?

  3. Sylva Karešová   19.01.2009 | 2:21 | reagovat |

    Sice nám přišly obyčejné, nebyly rozhodně pryč jako první, přesto se ale snědly. Nenadchly, ale jako k jídlu byly. Docela nám to připomínalo vanilkové rohlíčky, i když tomu něco chybělo. Možná lepší těsto a více ochutit, pak by to nemuselo být špatné.

  4. Iva Pěnkavová   17.01.2009 | 16:13 | reagovat |

    Mně také vůbec nechutnaly,ale jako jediné!Manžel a dcery se po nich mohli utlouct a bylo to jedno z cukroví , které zmizelo jako první.Tudíž si myslím , že recept bude OK , ale co člověk to jiná chutˇ!

  5. pavlina prochazkova   16.01.2009 | 22:26 | reagovat |

    Bohužel i nám moc nechutnalo, nadšená jsem byla z přípravy i z krásných kuliček, ale moc nechutnalo a skoro všechno zbylo. Ale i tak díky.

1 2 3 4 5 ... 9 ... 12 ... 16 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web