Pečené kuřecí kousky na cibuli se šlehačkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 4
      ks cibule střední
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 200
      g eidam sýr
    • 20
      g máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozdělíme na 4 porce a prosolíme. Cibuli nakrájíme na drobno a položíme na dno pekáčku, na ni dáme rozporcované kuře, kousek másla a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme pod poklopem na střední teplotu. Není třeba podlévat, cibule pustí vodu.
2
Sýr rozstrouháme a rozšleháme do šlehačky. Ve chvíli, kdy je maso měkké a začíná červenat ho zalijeme šlehačkou se sýrem. Pečeme otevřené. Jídlo je hotové, jakmile se nám utvoří zlatavá krustička.
3
Tip: takto možno upravovat i jiné druhy masa.
4
Doporučená příloha: Podáváme s vařeným bramborem, opečeným bramborem či bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kloba
    kloba |

    5. 8. 2012 08:53

    rychlé, jednoduché a výborné :-)