Autor:

Pečené kuře s nádivkou podle Kumbála

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Cibule 2 ks
Sůl  
Koření  
Máslo  
nádivka
Rohlík 6 ks
Máslo 120 g
Mléko 1,5 dl
Vejce 3 ks
Majoránka  
Petželka  
Česnek 5 stroužek
Sůl  
Pepř celý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nádivka: Nakrájíme 6 starších rohlíků, nebo přiměřené množství veky či toustového chleba. Přelijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme 3 žloutky. Promícháme. Dále přidáme majoránku (nešetřit!!!) a rozetřený česnek (nešetřit!!!), sůl, pepř, nasekanou čerstvou petrželku a pořádne promícháme až do stavu, kdy se vše smíchá a slepí. Na závěr přidáme sníh, uhnětený z bílků, a vše ještě jednou jemně promícháme.

Kuře omyjeme, zbavímě zbytků vnitřiností a peří a osušíme. Nacpeme nádivkou a sešpendlíme dvěma párátky. Poté kuře mírně osolíme a okořeníme kořením na pečené kuře, vše vetřeme do kůže. Nádivku, která nám zbyla, dáme na kraj pekáče, a výjmeme ji když zezlatoví, což je přibližně během fáze otáčení kuřete. Na pekáč si nakrájíme cibuli (spíše na větší kousky), na ní položíme kuře, dáme na ně pár plátků másla, podlijeme cca 3 dcl vody a (nejlépe přikryté vrškem pekáče, nebo alobalem) dáme do rozehřáté trouby. Děláme na 180 stupňů cca 1,5 hod, přičemž občas kuře přeléváme výpekem. Když kuře zezlátne, tak je otočíme, sejmeme pokličku či alobal a zvedneme teplotu na 220 stupňů. Necháme i druhou stranu dodělat do zlatova cca 0,5 hod, přičemž opet poléváme výpekem.

Na závěr (ideálně během přípravy přílohy) je dobré kuře rozpůlit a vložit zpět nádívanou stranou nahoru, aby i nádivka dostala křupavou kůrčičku. Kuře podáváme nejlépe s rýží, nebo bramborovou kaší (do které jsme si nakrájeli čerstvý pórek).

Doporučuji doplnit kyselými okurkami, nebo třešňovým či broskvovým kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Pečené kuře s nádivkou podle Kumbála

Komentáře

  1. recepty73   11.01.2011 | 7:47 | reagovat | závadný

    Pečené kuře s nádivkou=zařazení:přílohy,brambory,rýže.To by tam mohlo být ještě ovoce,když je jako TIP přílohy napsaný kompot =-O

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web