Pečené kuře po Římsku

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 100
      g drůbky játra, srdce, ledvinky
    • 200
      g telecí kýta
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky rozmarýn, majoránka, bazalka, tymián
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g eidam sýr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a důkladně potřeme směsí bylinek. Mezitím si na olivovém oleji podusíme drůbky spolu s telecím masem nakrájeným na na nudličky. Necháme na mírném ohni, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli nahrubo. Osolíme, opepříme a ochutíme bylinkovou směsí. Promícháme, přisypeme na kostky nakrájený eidam a vše zalijeme rozšlehaným vejcem. Vejce necháme srazit. Touto směsí naplníme kuře, zašijeme nebo spíchneme jehlou na maso a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě asi 75 minut. Asi čtvrt hodinu před koncem můžeme kuře nechat odkryté, aby se na něm vytvořila kůrčička.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    20. 5. 2011 13:40

    Přijde mi docela škoda nasypat na telecí maso eidam....