Pečené kuře na soli

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: cvikinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře
    • 1
      kg sůl
    • olej
    • koření na kuře
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře ponecháme vcelku. Na plech rozložíme pečící papír a vsypeme na něj 1 kg soli. Troubu zapneme na program gril. Ve skleničce rozmícháme olej s kořením na kuře a worchestr (podle chuti). Očištěné kuře potřeme vzniklou marinádou a dáme péct na rošt tak, aby tuk odkapával na plech se solí (ten umístíme pod kuře cca 20-30 cm).
2
Pečeme do zlatova cca 1 hod. Sůl dodá kuřeti křupavou kůrku. Podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Joza
    Joza |

    1. 5. 2013 18:41

    Sul pod rostem - nesmysl, akorat jste za blbce :-|

  • ruda
    ruda |

    15. 12. 2012 19:16

    Diky devcata .....takze staci dat kure jen na tu sul?bez oleje?jsem laik dekuji :-)

  • Jana
    Jana |

    29. 10. 2010 20:50

    Jaký to má smysl ta sůl pod roštem?Kuře na soli je to proto,že se dá do pekáče sůl a na ni se to kuře položí. :-D

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    9. 11. 2009 20:16

    Recept znám, jen s tím rozdílem že se kuře položí přímo na sůl, ze které se po upečení vyloupne. Nevidím žádný důvod proč dávat sůl 20-30 cm pod kuře, nemá to žádný smysl