Pečené koleno II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
210 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové koleno zadní
    • koření na pečené maso
    • grilovací koření
  • Nálev
    • studená voda
    • 2
      ks cibule velké, nakrájené na kolečka
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      lžička tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme.
2
Pak je v nálevu vaříme jeden a půl hodiny. Uvařená kolena vyndáme, schladíme ve studené vodě. Osušíme, podélně několikrát nařízneme až na kost, okořeníme, trochu osolíme a dáme péct (v elektrické troubě na 150 nebo velmi dobře se pečou v remosce).
3
Během pečení potíráme olejem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    14. 3. 2010 14:18

    je důležité opravdu koleno nařezat prosolit a okořenit je to lahůdka.