Pečené kapie plněné sekanou se smetanovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks paprika
    • 800
      g sekaná syrová
    • 1
      ks cibule -2 velké
    • 1
      ks smetana na vaření 250 ml
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • koření - grilovaná zelenina
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si papriky tak, že jim odřízneme vršky (schovat!) a zbavíme je jádřinců, omyjeme. Syrovou sekanou nabíráme lžící a plníme jí papriky. Když jsou naplněné po okraj, vyskládáme je do pekáčku a přiklopíme odříznutými vršky se stopkami.
2
Nakrájíme si na půlměsíčky cibuli a dáme do pekáčku s paprikami. Nakonec vše podlijeme vodou (do 1/4 paprik) a dáme do trouby - já pekla asi hodinu na 200°C - samozřejmě je kontrolujeme a když jsou navrchu "opálené", tak papriku touto stranou otočíme do vody. V polovině pečení trochu osolíme.
3
Když jsou papriky i sekaná upečené, tak je přendáme na pekáček vyložený pečícím papírem tak, aby stály a sundáme z nich vršky se stopkami. Vrátíme zpět do trouby, aby nám sekaná na vrchu zezlátla (tak na 180°C).
4
Pod pekáčkem s vodou a cibulí si zapálíme plotnu a vlijeme do ní smetanu, kysanou smetanu a veškeré uvedené koření množství dle chuti - rozmícháme a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Vrškům, které jsme sundali z paprik, vyloupneme stopku a vhodíme do omáčky. Vezmeme tyčový mixér a mírně pomixujeme celou omáčku. Když je omáčka hotová, vyndáme i papriky z trouby.
5
Podáváme papriky zalité omáčkou samotné nebo s vařeným bramborem.
Zařazení: Maso Pokrmy Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.